ardei umpluti cu orez salbatic si creveti
Imbatranesc. Imi dau seama de asta pentru ca au inceput sa-mi placa toamna si iarna si motaitul in fata televizorului sub paturica si ceaiurile, pentru ca port caciula cand e frig si dorm cu sosete-n picioare. Pentru ca mijesc ochii cand citesc, semn ca mi-ar trebui ochelari. Pentru ca am fire albe de par si nu simt nevoia sa le ascund. Adultesc. E toamna si imi place sa merg la piata fragranta de sezon, cu iz de muraturi si gemuri si zacusca. Si imi plac ardeii umpluti, nu musai cu carne, mai degraba cu orez si legume si fasole si cel mai bine, cu creveti. Cei mai buni de umplut sunt ardeii foarte grasi si rosii, iar secretul e sa-i rumeniti bine in tigaie pe toate partile inainte de a-i indesa cu orez, ca sa fie dulci si buni de tot:)
Ce-am facut eu de data asta e mai putin conventional. Adica in loc sa folosesc orez cu bob rotund, care se leaga, am facut umplutura din orez salbatic.
Am calit in tigaie o ceapa mica tocata fin, niste ardei rosu, cativa catei de usturoi si o rosie decojita, in doua linguri de ulei de rapita (despre care am auzit numai lucruri bune:D). Am adaugat cativa creveti decorticati, marar, condimente si orezul fiert in prealabil. Am indesat ardeii perpeliti in tigaie cu amestecul astfel rezultat si i-am dat la cuptor in apa cu suc de rosii pret de o ora si jumatate, la foc foarte mic. O nebunie!
tags: creveti, orez One comment »
November 10th, 2009 at 1:01 pm
[…] categoria mancare exotica, in all fairness, mi-as da mie robotul:p Pentru reteta de ardei umpluti cu orez salbatic si creveti. Da, se poate si asta, after all, e un concurs imaginar cu robot Philips imaginar, pe care, cu […]