somon cu crusta de verdeturi si firmituri

copy-2-of-p1020313

somonul e foarte sanatos, i know, dar really, nu e printre my favorites. inca mai caut reteta ideala de peste, in care gustul acela (borderline odios) sa nu se simta asa tare. sau sa nu se mai simta deloc. si avem aici un candidat serios, pentru ca e o mancare in care se amesteca foarte multe arome si culori. asa cum imi place!

pentru crumbs ai nevoie de niste miez de paine, doi catei de usturoi, marar, patrunjel si orice alte verdeturi proaspete care-ti plac, ulei de masline – vreo doua linguri, zeama de lamaie si parmezan. maruntite bine in micul monstru (mixerul/processorul Braun multiquick in cazul meu).

copy-of-p1020297 copy-of-p1020305

se asaza doua fileuri de somon pe cate o feliuta groasa de unt, intr-o tava. peste peste se presara amestecul de firmituri si verdeturi.

copy-of-p1020290 copy-of-p1020312

se da pestele la cuptorul incins la 180 C cam 15 minute, pana cand firmiturile devin aurii. intre timp se prepara garnitura: ratatouille cu felii de ou fiert tare si paste. recunosc ca am trisat la ratatouille, am folosit conserva de la Delhaize (Mega Image:x). sigur ca e mai bine sa faci in casa tocana de legume daca ai timp, produsele din comert au de regula way too much zahar si sare si, desigur, conservanti:p

copy-of-p1020351 copy-of-p1020343

o mancare delicioasa, un talmes balmes cu potriveala! bon appetit la somon cu crusta de verdeturi si firmituri, servit cu paste, ratatouille si felii de ou fiert tare.

copy-of-p10203421

tags: , , , One comment »

One Response to “somon cu crusta de verdeturi si firmituri”

  1. mazilique

    i love somon 🙁 keep trying 😀

Back to top