nu mai aruncati mancare!
stiati ca o treime din toata mancarea care se cumpara din supermarketuri se arunca? ma rog, in UK, dar nici noi nu cred ca suntem departe:p englezii arunca anual 555.000 pui, 1.3 milioane de iaurturi nedesfacute, 220.000 franzele, 660.000 oua, 1.2 milioane de carnati… aici gasiti o multime de idei pentru cum sa evitati risipa de mancare perfect comestibila, cum sa pastrati alimentele mai mult timp, cum sa gatiti cantitatea potrivita (mda!). very smart si foarte adevarat: nu mai aruncati mancare! ganditi-va doar cati bani dati pe ea in fiecare luna, cati oameni mor de foame, cati catei si pisici ar manca fericiti din ce-ati gatit voi!
pentru ca nu-i doar gura de mine, noi am mancat in seara asta friptura de porc (gatita duminica, de paste) cu spaghete (gatite luni pare-mi-se, much too many, ca eu niciodata nu nimeresc cantitatea potrivita la spaghete), cu soia sos, sos cantonez de stridii si condimente si cu niste legume congelate, toate pungile care erau pe terminate (fie ele chinese mix, soup vegetables sau stirfry mix).
de fapt nici nu-i o reteta asta, pui totul in tigaie si amesteci. duh!
va rog, nu mai aruncati mancare!
April 24th, 2009 at 6:28 am
perfect de acord! si ma bucur tare mult ca ai adus vorba si despre asta! in traditia minoritatii de care apartin este considerat un pacat sa arunci mancare – sa arunci paine e de-a dreptul blasfemie si un pacat major. prin urmare, la mine in familie, preluand asta, nimic nu se arunca, totul se transforma. cam ca la voi :)! bravo! ps: iar ce nu mancam noi, ca nu se mai poate, am doua doamne latratoare in curte care infuleca bucuroase tot. iar daca nu ele, dragutii de vis-a-vis 🙂
April 24th, 2009 at 9:00 am
cookie, iti dai seama ca puteai sa faci party cu leftovers? 😀
April 24th, 2009 at 1:48 pm
great, cel putin para aia care plange mi-a rupt sufletul. din aceeasi categorie poate imi zici si mie cand imi dau seama ca s-a stricat ceva ca sa fiu sigur ca nu fac o toxinfectie 🙂
April 24th, 2009 at 1:58 pm
pai de obicei miroase:)))) and it’s rotten!
April 19th, 2010 at 6:05 pm
Am descoperit astazi blogul tau si I love it, te felicit! Eu locuiesc in Italia de ceva vreme si iti sugerez sa faci precum italienii…aici masuram 80 de gr de pasta pe persoana. Nu ai cum sa mai dai gres cu portiile ;-).
Daca esti la dieta atunci considera 60 de gr (le cantaresti crude, de orice model si consistenta ar fi). Daca ai teribil de multa foame si sosul e destul de simplu atunci pui 100 de gr….dar e deja o oversize.
Spor la retete, ma inspir si eu si tot citesc 🙂
April 19th, 2010 at 10:42 pm
hei Ana:) bine-ai venit, ma bucur ca ce-ai gasit aici e pe placul tau. eu nu prea-s cu dietele, mai mult sotul, iar despre paste, ce sa zic, sunt preferatele mele, daca vrei sa ma omori pune-ma sa-mi cantaresc 60 de grame:)))) oricum, merci fain pentru tips! si mai stai cu noi:)