fish & chips
mancarea asta e clar una din preferatele mele, in ciuda faptului ca e cu peste! e deliciosul ‘fish & chips’ cum ii zic englezii, care au si inventat felul asta, sau daca nu l-au inventat, l-au facut celebru:)
ne trebuie cateva fileuri de peste alb, cartofi, mazare, unt, un ou, faina, putin ulei de masline, putin lapte si condimentele de baza.
pestele se sareaza, se pipereaza, se da prin faina si ou si se prajeste iute cu un strop (literally) de ulei intr-o tigaie de teflon.
punem intr-o craticioara putin unt la topit, la foc mic. adaugam mazarea, acoperim cu apa (nu prea multa, atentie) si lasam sa fiarba. cand a scazut apa, iar mazarea e aproape gata, adaugam putin lapte, iarasi unt dupa gust si pisam grosier cu o ustensila de-aia pentru piure. nu vrem sa zdrobim de tot boabele de mazare, ci doar asa, partial neregulat.
chipshii ii facem la cuptor, ca sa fie mai dietetica treaba. intr-o tava punem hartie de copt, cartofii taiati si presarati cu boia dulce, cayenne pepper (sau altceva iuteala), sare si cateva picaturi de ulei de masline, de preferat unul din acela aromtizat (cu usturoi sau rozmarin). cartofii nu trebuie sa balteasca in ulei, ci doar asa, sa straluceasca nitel.
cand sunt gata se pun pe farfurie alaturi de peste, mazare, lamaie si sos tartar. fabulos de bun!
tags: fish 5 comments »
April 14th, 2009 at 3:38 pm
eu in continuare vreau sa stiu ce s-a intamplat cu the sunday pie?! unde e? unde?!
April 14th, 2009 at 3:59 pm
pai n-am facut femeie cozonac:))?
April 14th, 2009 at 4:52 pm
eh. am uitat 🙂
oricum nu arata ca o placinta si nu a fost duminica:D
September 14th, 2009 at 2:42 pm
Acesta nu e fish&chips, e peste facut pane.
Fish&chips-ul englezesc se face cu un aluat din faina condimentata cu sare si piper, ou si bere. Bucatile de peste se dau prin faina apoi prin acest aluat si se prajesc in ulei incins.
September 14th, 2009 at 11:19 pm
e my version of it draga Sey, diet fish & chips:)) cred ca daca sap putin in blog gasesc si originalul, anyways, multumesc pentru vigilenta:D