farfalle cu spanac si somon la tigaie
Acum doua zile am primit complimentul complimentului, I quote: “god, deci esti un enimăl energetic”. Ca urmare, suspectez eu, a faptului ca ma duc ghebos la sala, aproape zilnic, dupa birou, transpir acolo ca un mistretz la ecuator, vin acasa, iau berbeaca de 2 ani si 13 kile de coarne, o jucam, o impachetam, o culcam, apoi fa tu si mancare, mananca si zau, mai spala-te. Si uite-asa, carnetelul de bal e plin. Iata de ce am devenit adepta bucatariei fusion. Dar not in the traditional sense of the word, ci in propria interpretare. Ce fuzionam? Pai, de exemplu, resturi de mancare cu mancare proaspata, turta dulce cu lapte batut, branza topita cu ciorapi de lana (ok, I’m kidding:)), sau, intr-un caz mai fericit, spanacul maica-mii cu mici margele marca proprie. V-am bagat in ceata? Hai sa va scot.
Cica facuse mama o mancare de spanac. De-aia neaosa munteneasca. Cu bulion, nu cu lapte si usturoi cum facea buna de la Arad. Foarte bun si asa, nimic de zis. L-as fi mancat cu oua, dar mancasem oua dimineata. Cu orez parca nu-mi venea. Intr-o doar m-am apucat sa croiesc niste morcovi julienne. Niste vrejuri de telina s-au impiedicat si ele de cutitul meu. Fost-au astea doua aruncate in tigaia cu ulei de masline si lejer sotate la foc potrivit. Noi, la scoala fusion, nu ne ferim de ce avem prin congelator, ciuperci gasim, ciuperci punem. Legumele sotate gata, am pus sare, piper, niscai ierburi si un sosulet incropit din smantana dulce, capere, zeama si coaja de lamaie. Le-am flendurit bine in tigaie si le-am tras-o cu niste farfalle proaspat fierte. Nici bine nu s-au imprietenit, ca mi-am adus aminte de spanacul maica-mii si tzusti cu el in cratita. A iesit o combinatie tare buna. Careia i-a stat foarte bine langa niste somon foarte simplu tras la tigaie. Ma scuzati, dar this is fusion at its best!
Asa. Doua lucrusoare mai vrea sa va zica enimălul energetic, nici unul din ele revelator, deci feel free to skip.
1. Exista un timp pentru toate lucrurile. Anul trecut am zis eu ca ar fi frumos din partea mea sa-mi fac abonament la sala. Am mers chinuit si din joi in doi vreo o luna de zile, dupa care m-am declarat invinsa, cica nu aveam timp. Eram pretty much in acelasi deep shit ca si-acum, dar nu era, dom’le, momentul. Anul asta, desi na, n-am primit inca ziua aia de 48 de ore pentru care ma tot rog, mi-am refacut abonamentul si m-am dus, come rain or snow, pe jos (daaaa?), cu un drive de-ala de… cum ii zice… asa, enimăl energetic! Morala: venise timpul, mai. Cred ca o apucata de streche in aceasta oranduiala, fara sa am pretentia ca inteleg ce e in spatele ei. Asadar, daca nu va iese ceva, don’t give up. Incercati peste o zi, o luna, un an… Si-gur exista un timp al tuturor!
2. Cand primesti fix perechea de convershi galbeni pe care ti-o doreai, pictata manual cu boabe de mazare si mesaje motivationale (pe unul scrie “suntem ceea ce gandim”, iar pe celalalt – “suntem ceea ce mancam”), si nici macar nu e ziua ta, intai zici “Holy shit!”, apoi sari ca iedu’ in mijlocul open space-ului si la urma te loveste, finutz ca trenul, gandul ca masura a ceea ce esti e fix gestul asta neasteptat, extraordinar, pe care cineva s-a simtit inspirat sa-l faca. Pentru tine. Dincolo de faptul ca ma simt azi si mai norocoasa decat de obicei, ma gandesc cu bucurie ca ceva bun oi fi azvarlit si eu inspre lume, daca asa ceva e ce-mi intoarce ea. Sunt coplesita.
PS: Faceti-va bucatica voastra de bine. Nu fiti puristi. Sincronizati-va.
tags: pasta, paste, somon, spanac 17 comments »
April 18th, 2013 at 8:37 am
Sigur pentru mine ai aruncat voie buna, sentimentul ca nu sunt singura care gandeste asa sau face altfel, empatie, retete bune si lately very healthy :), umor si dragoste de viata. Sa nu uit listele si cutiutele din frigider. Si mai important , ai deschis geamul spre casa si viata ta .
Deci da, ploua cu bunatati dinspre tine 🙂 !
April 19th, 2013 at 10:28 am
dom’le, eu cred foarte tare in aceasta chestie numita window of opportunity, nu stiu cum se face, dar da, fiecare lucru la timpul lui.
April 30th, 2013 at 12:55 pm
și eu reciclez mâncarea când mă părăsește inspirația… dar un secret ca mâncarea să fie demențială este să mănânci când ți-e foaaarte foame :))
June 5th, 2013 at 4:25 pm
te-am gasit, mai uleiosule!
June 5th, 2013 at 4:27 pm
inca o reteta maslinie, am impresia ca voi gasi destul de multe :)) pentru concurs
June 5th, 2013 at 4:29 pm
gasit uleiu’ 🙂
June 5th, 2013 at 4:34 pm
Ulei maslinos pentru salate gustos!
June 5th, 2013 at 4:37 pm
trei la mana. for the oil
June 5th, 2013 at 4:39 pm
come to mama uleiutz
June 5th, 2013 at 4:39 pm
Ulei in tigaie! Ulei in tigaie!
June 5th, 2013 at 4:48 pm
Ulei again!
June 5th, 2013 at 4:59 pm
– Closer to you, Ulei!
June 5th, 2013 at 5:05 pm
Bai, esti ulei!:)
June 5th, 2013 at 5:05 pm
Si iar te-am gasit, uleiosule!!!
June 5th, 2013 at 7:13 pm
Tare-ti place sa te mai joci , mai uleiule.Gata , treci acasa !!:)
June 5th, 2013 at 9:02 pm
Iar ulei..
June 5th, 2013 at 10:06 pm
si din nou..ulei :))