mancare de castraveti murati
Stii ca vine vara cand mai ai in camara un singur borcan de castraveti murati pusi de mama (the absolute best!). Asa ca, intr-un puseu ritualic de exorcizare a iernii din viata noastra, zici: screw you, muraturi! si faci mancare de castraveti in saramura. Cu purcel, cum altfel?! Calesti bucatile de carne date prin faina in putin ulei de masline, cu ceapa, usturoi si boia. Apoi adaugi castravetii taiati rondele si apa cat sa-i cuprinda. Fierbi la foc mic vreo 20 de minute si la coada adaugi piper si o mana de tarhon uscat daca-ti place. Mananci cu paine de casa si te gandesti ca anul asta e musai musai sa inveti de la mama cum se pun castravetii in saramura. Enjoy!
May 12th, 2010 at 11:40 am
un sfirsit de drum nobil pentru vajnicii castraveti murati… macar atita meritau si ei, pentru strasnicia cu care au infruntat iarna si ne-au acrit festinurile porcesti de dinainte de craciun in colo.
easy peasy, morituri te salutant.
May 12th, 2010 at 11:44 am
word!:)
May 12th, 2010 at 12:40 pm
Una dintre mancarurile mele preferate (in anotimpul rece mai mult). Cu mult marar presarat peste .. o nebunie!
Marcat saorma la Dines Foisor. Refer competent: foarte carnoasa (poate si pentru ca am cerut fara cartofi), foarte suculenta carnea, gust proaspat, insa lipsita un pic de arome si cam nesarata. Sos de maioneza – putin, usturoiul nu prea se simte, ceea ce e bine cand esti la servici. Eu tot la aia de la Genin tanjesc (avea si nucsoara!) ca aia n-am mai mancat..
May 13th, 2010 at 4:25 pm
Merge si cu pui?
May 13th, 2010 at 5:52 pm
de ce nu?:))