avanpremiera: dezmat romanesc se intoarce
Dragii mei,
Sambata asta, la noi acasa, se va intampla cel mai mare ospat din istoria easypeasy.ro:) Va fi decadent, majorly sickening si traditional romanesc. Vom sarbatori multe, vom bea mult, va fi dezmat in toata regula. Props to Misaki for the lovely idea, totul a pornit de la tine si povestea ta de pe meleaguri japoneze, cu dinner party-urile multiculturale. Atunci m-am gandit ca si noi, romanii, suntem pretty multiculturali asa, ca una-s alivencile moldovenesti si altu-i gulasul ardelenesc. Si zau, avem de unde-alege, in fact, a fost foarte greu sa finalizam un meniu si va fi o desfasurare de forte cum nu s-a mai pomenit, cu multi bucatari si bucatarese involved si, I bet, cu multa voie buna:D Iata ce vom face:
- Gustare taraneasca: slanina de la Sibiu, impanata cu usturoi, ceapa rosie, branza de burduf, dar si telemea, cascaval afumat, sunca de Baia Mare, fasole batuta, salata de vinete, icre, oua umplute, zacusca de vinete si zacusca de fasole, chiftelute, legume si paine de casa
- Bors de cartofi moldovenesc
- Supa de linte cu sunca afumata
- Saramaura de crap cu mamaliguta
- Praz cu masline si pui
- Gulas
- Taitei cu varza
- Lichiu cu ceapa calita
- Ciulama de pui
- Pui copt in vas roman
- Cartofi taranesti
- Muraturi si mujdei
- Papanasi cu smanatana si dulceata
- Budinca de gris
- Prajitura cu vin si scortisoara
- Bauturi: bere Ursus, tuica, vin, apa minerala si bautura traditional romaneasca Coca Cola:p
Daca vreti sa stiti cum a iesit, si cu cate victime s-a soldat incidentul, fiti pe faza duminica, pentru ca, desi mahmura, ma angajez sa raportez amanuntit. I don’t kiss and tell, but I do cook and tell. Wish us luck & stay tuned! (Caci da, desi ne dezmatam romaneste, nu ne dezbracam de romglish nici pentru aceasta ocazie, ca, pe scurt, nu putem si nici nu vrem, da!)
November 3rd, 2009 at 5:59 pm
Fcuk, ne trebuie stoc de Colebil!
November 3rd, 2009 at 6:02 pm
Cine se ocupa de trusa de prim ajutor?! 🙂
November 3rd, 2009 at 6:02 pm
and…can we sleep over? 😀 ;))
November 3rd, 2009 at 6:04 pm
deja simt cum alunec sub masa :)))
November 3rd, 2009 at 6:04 pm
sugestia mea este sa skip the coke si sa inlocuim cu bautura traditionala Pepsi Cola, care btw e in Romania de 43 de ani, much longer decat toti participantii la multasteptatul ospat :D.
either this sau bursucu sa faca lasagna :))))
November 3rd, 2009 at 6:07 pm
nu nu nu, no lasagna, we’re saving that for the after party, along with ciorba de potroace:))
November 3rd, 2009 at 6:09 pm
deci we’ll have Pepsi 😀 good!
November 3rd, 2009 at 6:10 pm
muraturile sunt in saramura?
ce e aia lichiu?
cartofii taranesti cine-i face? pot sa ma bag peste el/ea? :p
gulasul e cu galuste (i’m keeping my fingers crossed for cartofi)? are si chimen?
mda. gata. mi-e foame. uf. ma duc sa varuiesc. azi – noua bucatarie!
November 3rd, 2009 at 6:11 pm
muraturi in saramura daca se preteaza, in otet daca sunt gogosari
cartofii taranesti ii asamblam pe loc
gulasul e fara galuste, dar are chimen:D
any more questions?:D we’re closing soon:))
November 3rd, 2009 at 6:12 pm
vom vedea sambata! 😀
November 3rd, 2009 at 6:13 pm
lovely 😡
can’t wait.
ps- sper sa invat pana atunci cum se face borsul :))
November 3rd, 2009 at 6:14 pm
ud better:))))
November 3rd, 2009 at 6:23 pm
Primiti si persoane necunoscute sau numai de-ai casei? :))
November 3rd, 2009 at 6:23 pm
not this time, dar pregatim o iesire in lume curand, asta e doar asa, de practice:D
November 4th, 2009 at 3:30 pm
Asta da dezmat! 😀 Desi ma declar mare exploratoare de bucate asiatice, recunosc cu rusine si patriotism prefacut ca nu am incercat toate bunataturile romanesti insirate mai sus. Asa ca astept cu nerabdare relatarea si pozele! Va urez sa aveti digestie usoara si multa voie buna ^_^
PS. Eu imi amintesc foarte, foarte vag de existenta unui stramos zis “Cico”, care a fost mai intai: oul sau gaina, Cico sau Pepsi? 😀
November 4th, 2009 at 4:13 pm
ummm… Brifcor?:))
November 4th, 2009 at 5:59 pm
misaki, sa stii ca eu astept cu interes the sushi tutorial, ca am si planuit a homemade sushi party in viitorul mai mult sau mai putin apropiat 😀
raspunsul este pepsi. DOH :))
November 5th, 2009 at 1:58 pm
Sushi tutorial ca sushi tutorial, dar ce ne facem noi, astia sushi-addicts, cu ingredientele care sunt date disparute prin supermarketurile mari ale Capitalei? 🙁 Imi fac firma de detectivi, am ajuns si in Vitan, chiar si la Kaufland Pitesti dupa ele :)) Am observat eu de cand ma intorsei in tara ca este o curba a prezentei lor pe raft: la un moment dat, lipsesc de peste tot, cand apar, apar peste tot. Acuma trebuie sa apara. :)))
Pepsi, Brifcor…ceai verde neindulcit for me ^_^
November 5th, 2009 at 3:04 pm
Misaki, cum zicea un celebru personaj intr-un celebru film: “Zi ma Bejane, unde e ma multiplicatorul?” eu te sfatuiesc sa postezi lista cu ingredientele. Cu cat mai repede, cu atat mai bine pentru toata lumea, ca masa de detectivi va creste cu toti cei ce citesc aceste randuri 🙂
November 6th, 2009 at 11:22 am
I thought I saw a pussycat. I did, I did! ^_^ Le-am postat, acum astept vesti, dragi detectivi fara voie ^_^
November 6th, 2009 at 12:12 pm
Ce foame imi faci 😀
November 6th, 2009 at 12:19 pm
cumparaturile au fost facute, mai bagam piata maine dimineata si pe urma ne punem pe gatit! abia astept:D s-a decis ca o sa jucam mima, mimam bal si spital:))
November 6th, 2009 at 4:14 pm
dragilor, succese la digestie! noi, astialalti, asteptam poze :))
November 6th, 2009 at 5:33 pm
@Misaki: pai nu ziceai ca nu le gasesti? Tocmai postashi (sic!) o lista intreaga de destinatii. Deci mie sa-mi zici daca mai iau shapca de Sherlock si lupa la mine sau le las dracului acasa ca ma incurca? 🙂
November 6th, 2009 at 5:57 pm
Mmmmm, totul suna super delicios, intru in fiecare zi pe blogul tau sa vad daca mai sunt noutati, dar pana duminica 🙁 asa ca astept cu nerabdare sa vad cum a iesit, cum v-ati distrat si cat de bun a fost totul 🙂
Distractie placuta, pofta buna si sa ne dati si noua cateva poze si bineinteles cu note si explicatii la fiecare.
Weekend minunat tuturor.
Alix
November 6th, 2009 at 6:32 pm
sigur ca vor fi poze si va fi si poveste, minus partile cu adevarat jenante pe care le vom pastra pentru noi, daca e cazul:))))
November 6th, 2009 at 9:06 pm
Urmaresc blogul tau de ceva vreme, dar niciodata nu mi-a plouat in gura ca la postul asta… si asta urmarind doar meniul…
Keep up the good work!
November 6th, 2009 at 10:44 pm
AMR 12 ore pana incepe maratonul de gatit :)))
Spor! ;))
November 6th, 2009 at 10:46 pm
spor si nu mai mancati please, pastrati-va pentru maine seara:))
November 8th, 2009 at 2:22 pm
poze? 🙂
November 8th, 2009 at 6:32 pm
We’z not deadeded yet, but we’re close. Ne-am culcat la 5 si ceva, mai plini decat e omeneste posibil. Problema e ca a ramas o gramada de mancare. Problema si mai mare este ca a ramas o gramada de bautura :-((
Poze si rezumat de la Puffeh, cand isi revine din corzi.
November 9th, 2009 at 1:35 am
ce-i drept it was not my best drinking night 🙂
November 9th, 2009 at 11:06 am
@mishu – astea-s probleme? really?!!?! :)))
November 9th, 2009 at 12:09 pm
@mazi: cand iti petreci seara cu Rennie si ceai, da, sunt probleme. Ehe, nu mai sunt ce-am fost. 🙂
@Robert: nor mine 🙁