la targ cu GoodFood
Disclaimer: Opiniile exprimate in acest post imi apartin in totalitate si nu au nimic de-a face cu opiniile redactorilor revistelor mele preferate GoodFood si GoodHomes:)
Duminica am fost cu Boo la Targul Traditiilor. De dragul fetelor de la GoodFood si GoodHomes, am indurat ore in sir muzica populara, buluceala tipic romaneasca la moca si mirosul de pastrama. Ce sa va zic, standul lor stralucea precum un nestemat intr-un morman de pietricele jegoase. Iar dulceata lor cu ingrediente atipice like ghimbir si lamaie si bete de scortisoara batea la fund adevaratul magiun de Topoloveni vandut la cateva standuri mai incolo, fie si numai pentru ca in oala amestecau femei cu cateva facultati care isi rupsesera din timpul lor liber si venisera sa imparta cu cititorii lor roadele unei munci prestate in direct si in vazul lumii.
Cand am ajuns noi, dulceata de-abia incepuse sa sfaraie. Nu, nu e o reclama la oale asa cum au crezut niste doamne, dar trebuiau fierte si gemurile in ceva.
Magiun de prune fara zahar si cu multi antioxidanti si dulceata-jeleu de struguri dupa o reteta englezeasca, asta au facut Irina, Adina, Ana si ajutatoarele cu invartitul lingurii de lemn Boo si yours truly.
Cand Ioana (Food & Homes) a intrebat: “Are cineva creioane colorate?”, a fost my cue sa ma fac remarcata, scotand imediat din poseta penarul in varianta “travel light”, cu mini-carioci de la Muji si doua feluri de fine-linere cu varf dublu. Am colorat cu pasiune de scolar etichetele care aveau a se lipi pe frumoasele borcane decorate de fetele de la GoodHomes, castigandu-mi astfel dreptul la un borcan de jeleu de struguri. Am primit si primele borcane imbracate din colectia Oanei Livadariu, eu le zic Miki si Pepe:D Oricum, absolut toate creatiile aratau foarte dragut, aproape ca-mi doresc sa fac si eu dulceata acasa, doar ca sa le decorez. Am zis aproape.
Azi, pe principiul o nenorocire glicemica nu vine niciodata singura, am turnat delicios de dulcele jeleu de struguri peste crema de iaurt gras de la magazinul arabesc si a iesit un desert de milioane!
De la targ mi-am cumparat o strachina de Horezu si niste halvita. A fost fun! Si dovada pentru asta o gasiti si aici, unde Irina a postat multe poze de la actiunea cu pricina:)
October 14th, 2009 at 1:50 pm
Am fost intamplator la acelasi targ ca si tine, dar standul de la Good Food nu mi s-a parut deloc spectaculos asa cum zici. Au stat doua ore si au facut doua trei borcane de gem….pe langa ce s-a intamplat acolo in doua zile acest lucru mi se pare nesemnificativ.
October 14th, 2009 at 2:03 pm
Foarte misto evenimentul! Cum de a venit si Good? Si apropo de moca…voi ati primit ceva moca? ca eu am vrut sa cumpar ceva si nu am gasit pentru ca se vanduse tot, la cele mai multe dintre standuri.Iar standul de care vorbesti,al Good cred ca l-am vazut pentru ca era intr-o zona foarte buna, insa era gol si nu se intampla nimic. Iar daca tu iti consideri traditiile “pietricele jegoase” atunci poate ar trebui sa pleci din tara asta, intr-o lume a “creioanelor colorate”, poate.:-)
October 14th, 2009 at 2:18 pm
draga Vlad, sigur ca nu a fost spectaculos, si nici nu a stralucit la propriu, era o figura de stil:) a fost insa simpatic, cald, prietenos, placut, aproape. daca esti cititor de GoodFood si GoodHomes, ai recunoscut, desigur, in persoana iscusitelor bucatarese de duminica, colectivul redactional al celor doua reviste. te-ai bucurat, ca si mine, sa constati ca desi ar fi putut sa se ascunda foarte bine dupa o facila licenta internationala, ele au ales sa iasa in strada si sa dea ceva inapoi cititorilor lor, desi sunt sigura ca fiecare ar fi gasit ceva de facut in weekend. eu asta am apreciat la intreaga poveste, o caldura si o disponibilitate, nicidecum decorul si nici macar gemul.