best dinner party ever
Joi seara am primit o invitatie la cina de la my newest addition to the Cooking Monster Club: Boo🙂 Eram sigura ca va fi grozav, dar nu banuiam deloc ce mise en place fabulos ni se pregatise. Si nici nu stiam ca aveam sa gust cea mai delicata crema de branza cu somon pe foi de andive.
Cand esti invitat la un dinner party, e foarte bine sa ajungi cu mult inaintea celorlalti invitati. In acest mod simplu, poti hapai toata crema cu somon care nu a incaput pe platouri, impreuna cu jumatate din cosul de paine destinat celor 8 meseni asteptati:p Daca esti foarte cuminte, gazda te poate lasa sa lingi castronul in care a preparat crema pentru tiramisu. Ma rog, asa am auzit. Cand sosesc si ceilalti, te asezi la masa si mananci frugal – o maslina, o smochina cu prosciuto si mozzarella, o felie de vanata cu feta… After all, nici nu ti-e asa foame.
La felul doi, prettyBoo ne incanta cu niste lemon-parmesan pasta, cu feliute de bacon pentru carnivori. Iar la desert mancam tiramisu din boluri roz Ikea, nu, nu avem un fetis cu Ikea, doar s-a nimerit:p Radem, glumim, doar de dansat nu dansam. Musafirii recalcitranti ce se plangeau la inceput ca parca e prea fancy treaba, se freaca bucurosi pe burtica: aye! Bem vin rosu in cinstea gazdei si promitem sa repetam curand experienta.
Oricine poate sa gateasca, insa it takes a lovely spirit like Boo‘s to make the best dinner party ever happen <3
tags: party 12 comments »
October 24th, 2009 at 11:18 am
frumos, frumos! asta cu gatitul e molipsitor 😀
October 24th, 2009 at 11:41 am
Ospat, nu gluma! Imi place foarte mult genul acesta de socializare, mancare si voie buna, ce poate fi mai relaxant? In Japo noi mai faceam cooking-parties si fiecare gatea ceva specific culturii sale. La o singura masa incercam mancare thai, coreeana, africana (!), peruviana, mexicana, etc. E fun!
October 24th, 2009 at 8:43 pm
bun, deci n-a fost nimeni intoxicat pana la urma :))) whew! :))). data viitoare it’s french dinner, am decis :))
October 24th, 2009 at 10:58 pm
french? *cough*
October 24th, 2009 at 11:09 pm
chapeau, boo!
October 25th, 2009 at 8:24 am
Ce de bunatati!
October 25th, 2009 at 10:44 am
in boo’s defence, tarte au citron is french 😉
October 25th, 2009 at 7:12 pm
cookie, after sampling some caramel au beurre sale anything, o sa va schimbati parerea despre francezi :))). this is the most fuckin awesome thing ever ever ever. si stii ca i know my caramels, da? :))) am luat ultima doza acum vreo… 4h cred si inca sunt in a state of beyond-ultimate-pleasure-sugar-nirvana :D:D:D:D:D:D
acum ramane sa decidem daca vor fi crepes, macarons, inghetata sau all of the above + extra cu polonicul :))))
October 25th, 2009 at 7:27 pm
@boo: sugar rush! nu pot sa cred ca te lasi cumparata cu niste cheapo caramel! zi french iz the suxorz! am zis:D accept carioci si/sau creioane de la Muji.fr numai si numai pentru ca magazinul exista si in alte tari.
October 27th, 2009 at 12:16 am
Da’ retete n-aveti?
October 28th, 2009 at 12:14 am
bianca, toate retetele sunt de la bbcgoodfood.com, in afara de cea de tiramisu care e de la adi hadean. main dish-ul a fost asta, dar fara pui, ca la mine creativitatea se manifesta mainly prin a uita anumite ingrediente :)). da’ cred ca a fost mai bun asa. appetizers nu mai linkuiesc, ca sunt tone acolo, ai de unde alege. [also, fotografiile originale arata mult mai bine decat variantele mele asa ca nu ma pun intr-o lumina prea buna :))]
@cookie – what about the sushi pics? ai uitat tocmai the prettiest thing on the table =))
October 28th, 2009 at 8:11 am
@boo: pai am crezut ca his mama would like to have them first:)))