cata fasole poti sa mananci intr-o zi

1.

una din supele mele preferate e mai mult o mancare asa, se califica la supe doar pentru ca are slightly more water than average. e vorba de supa minestrone.

now, u can do it the hard way (cu rosii proaspete pe care le oparesti ca sa le decojesti ca sa le tai ca sa le fierbi, cu supa concentrata de oase de vitel preparata right then & there), or the easy / light way (cu plum tomatoes in conserva – eu folosesc 365 de la mega image, dar am folosit la viata mea si cirio si cu organic vegetable stock cube – folosesc Kallo, de la Pukka Food desigur).

se face repede, nu-ti ia mai mult de 15 minute toata povestea, iar pe urma mai fierbe ea in nestire vreo 30-40. basically, e o supa foarte deasa cu legume (din care nu trebuie sa lipseasca rosiile si fasolea boabe – vrei sa o ‘prefierbi’ inainte de a o pune la supa – si dovlecelul) si cu paste (macaroane mici, spaghete maruntite, pretty much orice soi de paste mai carnoase si mici). mai poti sa pui la minestrone morcovi, praz, spanac tocat marunt, ardei gras, mazare… the works. si suc de rosii din belsug. no tatoes, that would ruin it. bun. treaba cu supa asta e ca se pun cam toate ingredientele odata. se aduce la fiert, se pune cubul de supa si apoi o lasi sa bulbuceasca incet la foc mic de tot. mai la coada pui pastele, seasoning (sare si piper, no fancy shit, poate niste busuioc if u dig) si patrunjel verde.

trust me, e foarte foarte buna si consistenta, makes for a perfect lunch!

2.

premiera la easy peasy: my first fasolica, iahnie style:) am folosit un amestec de fasole alba cu aduki beans de la pukka. fasolea se tine in apa peste noapte ca sa se umfle, apparently trebuie sa se rehidrateze ca sa fie… well, comestibila. si ca sa se fiarba mai repede, pastrandu-si in felul asta proprietatile nutritive (god, scuzati academia:)) asa. intr-o craticioara se pune la calit ceapa cu putin lei de masline, bulion si paprika dulce. peste ea se azvarle fasolea. eu am pus si un carnat afumat taiat rondele groase:D se completeaza cu apa si putin suc de rosii (nu prea multa apa, ca iese supa nu iahnie) si se lasa la fiert cu foi de dafin si piper boabe. se completeaza cu apa daca scade. cand e almost done, se adauga marar (sau nu) si se da la cuptor sa scada bine bine.

.
pai da, asa s-a potrivit ca am mancat si supa si iahnie tot astazi and we’re locking the kitteh tonight for their own safety:))
anyway, pufix the man s-a tavalit de placere la meniul de astazi, and i’m pretty hyped about it myself. it was almost right there cu gulashul. but then again, not quite.
pofta buna la fasole!

Comment »


leave a reply



Back to top