mai multe despre vasul roman

vasul roman e cel mai bun prieten al omului. suna pamponistic, dar really, e din filmul ‘cooking for dummies’. vine cu o frumoasa carticica unde poti sa citesti despre daci si romani si unguri (deci da, vasul roman e facut la miercurea ciuc de Vitos Keramia) si ma rog, mai sunt si poze cu mancare (pe care eu in general le consider cea mai perversa forma de arta:)) asa.

se procedeaza asa: se pun in vasul roman la ingramadeala legume, carne si whatever. te opintesti zdravan ca sa bagi si sa scoti vasul din cuptor. si gata, avem all of a sudden cooked food. good food. glorious food. pentru ca:

– in vasul roman mancarea se face fara ulei, se coace cu aburi (vasul fiind poros si cufundandu-se in prealabil in apa rece care “umple” porii)

– in vasul roman mancarea nu isi schimba foarte mult culoarea, legumele raman intregi, dar tender (meaning ca au vitaminele si muschii la ele)

– nu trebuie sa verifici, sa amesteci, sa completezi zeama. e gata cand e gata si gata.

in fine. e tare, i like it, are potential. so far am facut in el amestecul din imagine (asa ajungand la concluzia ca varza de bruxelles e mult mult mai buna cu putin ulei sau unt decat completely devoid of fat:P) si am mai facut ardei si vinete umplute plus una bucata dovlecel pe care nu am mai umplut-o pentru ca nu am avut cu ce, dar a fost all the better pentru ca asa am descoperit ce gust fantastic are dovlecelul in vasul roman si m-am hotarat sa mai cumpar dovlecei weekendul asta si sa fac un “purpuriu de dovlecel la vas roman”. pam pam

Comments Off on mai multe despre vasul roman

Comments are closed.

Back to top