burgeri de curcan
Aveam o pofta groaznica de junk food. Mai aveam un copil de 4 kile atarnat de constiinta. Asa ca m-am pus de-am facut burgeri de casa. Cu coleslaw de casa si cartofi prajiti de casa. Dar sa va povestesc.
Cumparasem de la Billa niste piept de curcan si stateam azi dimineata pe gandurile alea putine ale lauzei – sa il bag la congelator, sa nu… ce ziceam? (obosita, nenica!). Pana la urma m-a strafulgerat inspiratia si m-am apucat, intr-o pauza de Iepu’, asa cum se intampla mai nou toate lucrurile in casa noastra, sa maruntesc pieptul de curcan la robot, ca sa iasa un fel de carne tocata. Cred ca am avut cca 500g de carne. Pe care, odata tocata, am amestecat-o cu un ou, nitel patrujel verde, o felie de paine inmuiata in apa si maruntita bine bine, sare, piper, nomu smokey peri-peri, sos de soia, cimbru… Parca atat. Din amestecul asta au iesit patru chiftele mari, turtite, pe care le-am pus pe gratarul incins.
Pe acelasi gratar am pus si chiflele taiate in jumatate. Nu am avut the real burger chifle, am folosit unele de-alea cu faina de cartof. N-a fost rau deloc. Desigur, am si carbonizat vreo cateva, ca aproape am adormit in picioare pazindu-le. Nu-i nimic.
Bun. Acuma, langa chiftelele astea bune tare, am trantit niste cartofi prajiti adevarati, de-aia din cartofi, plus o salata de cruditati (din morcov, telina, maioneza, mustar, piper)
Aveam timp de pierdut, nu ma retinea nimic, asa ca m-am apucat sa aranjez frumos pe farfurie chifteaua de curcan, niscaiva cartofi, cruditati pe pat de salata verde, jumatate de chifla unsa cu mustar si tapetata cu felii de avocado, precum si cateva rosii cherry azvarlite pe-acolo artistic.
A fost foarte bun! A zis si Pufix, si nu cred ca doar pentru ca era capiat de somn, fiind el azi noapte de garda la schimbat iepurica de pampershi. Acum ma duc sa insel vigilenta lui bebe si sa mai fac ceva treaba prin casa, pana nu se face iarasi vremea de mancat. Da, ati ghicit, ma tin batoasa, eu chiar cred ca pot sa le fac pe toate. Am cearcane ca doua plicuri imense de ceai atarnate de ochii mei razna, iar cand vorbiti cu mine va aud doar partial, dar da, sunt bine. Ca nu stiu cum se face, dar am cel mai dragutz copil din lume:)
tags: burger, cartofi prajiti, curcan, junk food, lunch, piept de curcan, pranz, salata de cruditati 10 comments »
April 18th, 2011 at 3:37 pm
Nici eu nu stiu cum se face, ca si-al meu, tot cel mai dragut din lume e 😀
Foarte yummy mai arata, era tot ce-mi trebuia intr-o prima zi de post-dieta-nici-eu-nu-mai-stiu-ce. NOT!
April 18th, 2011 at 9:00 pm
pai skip cartofii si maioneza, si ramane burgerul cu juma de chifla, mustar, avocado, salata… very diet friendly:D
si da, aud ca-s mai multi cei mai draguti copii din lume astia;)
April 18th, 2011 at 10:49 pm
E bine sa te tii batzoasa, mai ales la programul de mincat al Iepurinei – incet-incet, o sa vezi ca se invata cu ritmul de “din trei in trei” – ore, evident :). Si baia la ora fixa face minuni – tot chestie de obisnuinta. Dupa doua luni – like forever, stiu 🙂 – o sa aveti seri linistite pina la masa de la 12 noaptea si, daca reusiti sa mentineti programul, va fi un super bebe pentru ca va avea niste super parinti odihniti (cit de cit) si cu un oarece timp pentru ei. Stiu ca pare imposibil, dar am supravietuit acestei perioade; ca si tine, le faceam pe toate numai ca sa-mi dovedesc ca pot, pentru ca pina la urma un copil e o chestie normala – bine, mai putin sarcina, am inteles 🙂 . Oricum, burgerii tai sint de retinut si comis pe un gratar cu carbuni, cit de curind – ceea ce va doresc si voua, cind s-o mai incalzi putin.
April 19th, 2011 at 9:26 am
Da! I hate burgers ca idee, dar uite ca pentru astia ai tai ma incearca o vaga senzatie de pofta si amor.
Dupa ce termin de digerat raciturile si sarmalele sarbatoresti de la Moldova ma dedau si eu la gratar, promit!
Cu avocado insa nu pot fi de acord sub nici o forma.
Hugs&miss, stii tu.
April 19th, 2011 at 10:15 am
Bravo mai, esti super-woman!
Dar o idee de luat in seama de la mami de doua fete, de asemeni cele mai dragute din lume: mai lasa treaba si te odihneste. E bine sa inveti (stiu, e greu) ca o mancarica mai poate face si iubitul, mama, soacra sau o prietena. De asemeni mai poti apela pe la oricine se ofera cu un calcat, sters un praf…Incearca atat cat doarme copila sa dormiti si voi (mai ales tu care trebuie sa ai si laptic bun pentru printi), pentru ca alftfel te paste depresia post-partum si ai suferit destul in timpul sarcinii, zic. Sanatate va urez!
April 19th, 2011 at 12:57 pm
chiar ca esti wonderwoman! eu in perioada asta eram praf! nu vedeam decat somn cat dormea piticu’! n-am pus mana pe mancare cateva saptamani bune! asa ca te declar mama eroina!:) dar de burgeri ce sa zic….arata bine bine! si chiar ca merge si in cura!
May 10th, 2011 at 12:46 pm
[…] atatea oua fierteun fel de supa de rosiipranzul care se face singurfrom the moment i wake up…burgeri de curcano mancare de pui cu iz de […]
July 14th, 2011 at 2:59 pm
[…] cum am ajuns, am luat premiul pentru cea mai mare mizerie la bancul de lucru. Burgerii mei de curcan au mozolit tot ce le statea in cale, dupa care s-au perpelit la foc iute with a lil help from […]
May 3rd, 2012 at 8:36 am
[…] pizza, se reporteaza pe azi burgerii de curcan fara chifla, facuti fix dupa reteta asta – http://easypeasy.ro/2011/04/burgeri-de-curcan. Langa dumnealor, o salata cretzofolina cu morcovi noi si dressing de rucola (o cutie de rucola, […]
August 20th, 2013 at 12:15 pm
[…] de curcan sunt still metoda mea preferata de gatit fadul piept. Am mai scris despre dansii aici si aici. Ce e nou in schema e mustarul, o smecherie de la Jamie invatata si practicata religios de-atunci […]