reteta familiei Naie de cozonac cu nuca
In timp ce eu zac si ma amagesc cu o supa amarata, de criza (de lumbago), am zis sa va amintesc de reteta familiei de cozonac cu nuca. Este de departe cel mai bun cozonac pe care l-am mancat vreodata si doar maine nu-i poimaine si vin sarbatorile si daca nu v-ati aventurat pana acum sa faceti cozonac, acum e momentul:) Curaj!
Luati de-aici si studiati: http://easypeasy.ro/2009/04/de-florii-facem-cozonac/. Ah, abia astept Craciunul <3!
tags: cozonac, Craciun 15 comments »
December 3rd, 2010 at 12:12 pm
Ofer consultanta in domeniul framantarii cozonacului. Rog doar oferte serioase. Astept provincia 🙂
December 3rd, 2010 at 12:15 pm
Mishu framanta cozonacul o ora pe ceas <3 Nuffin but love for him!
December 3rd, 2010 at 12:54 pm
Nice, dar pare destul de complicat… Sa ma incumet, sa nu ma incumet…? Hai ca mi-ai dat curaj :D. Imi suflec manecile inainte de Craciun si om vedea ce iese. Sper sa fie macar comestibil :p
10x pt reteta! :*
December 3rd, 2010 at 1:06 pm
Eu pun masina de paine la framantat 😀
December 3rd, 2010 at 1:25 pm
daniela, degeaba, masina de paine nu transpira in cozonac:)))))
December 3rd, 2010 at 7:28 pm
N-am facut niciodata cozonac singura. Ma feresc de retetele care implica efort fizic 🙂
Sper ca te simti mai bine.
December 3rd, 2010 at 7:50 pm
Ma uitam pe reteta si evident ca m-am decis sa incerc…numai pofta asta imi lipsea 🙂 Intrebari: care e cantitatea de nuci? se pune si cacao nu? cam cata? cat inseamna se lasa pana creste? cat inseamna: se coc pana sunt gata? Adica in general si in total cat ia povestea (vreau sa stiu daca ma apuc in seara asta…tot nu dorm in ultima vreme de la greturi) sau las pe maine. Multumesc de reteta!!!
December 3rd, 2010 at 9:26 pm
ana, dintr-un kil de faina ies cam doi cozonaci. la cantitatea asta noi punem de regula 0,5 kg nuca, ceea ce e foarte mult, dar asa place la familie:)) cacao nu foarte multa, daca ar fi dupa mine nu as pune deloc, cred ca doua linguri e destul.
de crescut ce sa-ti spun, tre sa stea pana isi dubleaza volumul, cca 30-40 de minute la caldura.
de copt, depinde cat de iute ti-e cuptorul.
oricum, dureaza imens toata treaba, asta pot sa-ti zic. bate lejer spre 3 ore cu preparative cu tot. dar merita!:D
December 3rd, 2010 at 10:14 pm
Chilli con carne de la tine am facut… a iesit beton… chec cu mere am facut… a iesit magistral… mai ca imi vine sa imi incerc norocul si cu cozonacul asta! Misule vezi ca te tin la telefon sa imi oferi consultatiile alea! :)))
December 4th, 2010 at 9:07 am
alin, ce ma bucur:D
December 13th, 2010 at 4:13 pm
Oare familia Naie nu are si o reteta de carnati de casa??
December 13th, 2010 at 4:14 pm
:)) familia Naie nu, dar familia mea de provenienta, de dinainte sa faca mishu an honest woman out of me, are una grozava. o iscodesc pe mama si v-o scriu zilele astea.
December 13th, 2010 at 4:34 pm
Daaaaa, please, please do! Anul asta tare as vrea sa exprimentez la “botul calului”.. sau “ritul porcului”! 🙂
December 15th, 2011 at 8:30 pm
sa stiti ca mama l-a facut, nici macar nu l-a framantat cu spume asa, ca nu prea are ea forta, si tot se jura ca e cozonacul perfect :)). deci, curaj!
December 10th, 2013 at 4:20 pm
[…] care seamana cel mai tare si mai tare cu reteta familiei, acesta este! Bogat, dens, doldora de nuca si cacao, “umflatul” asta costa 50 de lei […]