cel mai fin pate de ficat
Noroc cu Andi care m-a-ntrebat azi de sanatate si mi-a adus aminte ca n-am publicat inca reteta de pate de ficat silky smooth pe care am prestat-o la cooking workshop-ul Electrolux. Asa ca iat-o, o aveti mai jos in toata gloria si splendoarea, in caz ca vi se pare o idee buna pentru masa de Revelion. Eu va zic sincer, am incercat inca vreo doua retete de pate de ficat inainte de asta si nu se apropie de nicio culoare. O sa vedeti, fiertul ficatului in lapte si galbenusul de our fiert adaugat in compozitie make all the difference. Enjoy!
500g ficatei, 4 oua, un pachet de unt, lapte, piper negru boabe si macinat, foi de dafin, cimbru, sare
Ficateii se fierb in lapte, cu boabe de piper, cimbru si foi de dafin. Fara sare, ca se intaresc. Odata fierti, se scurg, se paseaza cu blenderul impreuna cu 4 galbenuse de ou fierte tari, sare dupa gust, unt in functie de preferinte, eu am pus aproape tot pachetul. Daca e prea « vartoasa » compozitia, se poate “dilua” cu putina apa calduta. Ideea e sa iasa asa, foarte creamy. Merge cu ceapa caramelizata pe deasupra.
tags: aperitiv, ficatei, pate, pate de ficat, pui 12 comments »
January 2nd, 2011 at 4:37 pm
As putea face aceasta reteta cu ficat de porc?
January 3rd, 2011 at 12:03 am
hmm… nu cred ca iese la fel de bun, la pateul de porc cred ca merge grasime mai degraba decat unt… as zice mai bine cu pui.
January 7th, 2011 at 10:52 am
Ana, noi tocmai ce am terminat a doua tura de pate (din vreo 800gr de ficatei).
Am decis sa luam o pauza de 4-5 zile, apoi o facem pe a treia :))
Pateul este incredibil, iar ceapa caramelizata il completeaza perfect!
January 7th, 2011 at 11:45 am
hihih, si eu fac pentru maine la brunch. tare bun indeed! eu am mai incercat diverse alte retete in the past, dar asta e chiar the best! ma bucur ca va place, dar sa nu va intoxicati totusi:))
January 16th, 2011 at 11:26 pm
[…] mâncat o grămadă de bunătățuri. Una dintre delicatesele gătite și servite acolo a fost și pateul din ficat de pui cu ceapă caramelizată, făcut de easy-peasy family De revelion l-am încercat și noi; este […]
January 21st, 2011 at 8:44 pm
buuuuuuuun. am incercat si alta reteta, dar asta de acum a iesit foooarte cremos. multumim easypeasy! sunt alaturi de tine in experientele de sarcina, am un bebelus de 4 luni, asa ca imi amintesc fooarte bine cum a fost:)
January 21st, 2011 at 8:50 pm
draga ani, ma bucur ca ti-a placut, si eu sunt foarte happy de cand am descoperit reteta asta.
sa-ti traiasca bebe <3
February 20th, 2011 at 1:20 pm
Thk you, thk you, thk you, thk you, thk you…
U get the point. Superb. Data viitoare voi face si voi manca si eu (no guests around). Am facut niste gustari ungand lipii cu acest pateu, rulandu-le, taind bucatele mici infipte in scobitaore impreuna cu o rondea de castravete murat. Au fost mai laudate decat toate mancarurile “simandicoase”. Drept urmare eu am apucat sa mananc in procesul de fabricatie si atat. Abia astept sa fac doar pt mine 🙂
February 20th, 2011 at 2:03 pm
vai, musai sa faci odata si pentru tine si sa mananci tu tot singur, pe principiul mai bine sa ti se faca rau decat sa-ti para rau:D
May 23rd, 2012 at 6:30 pm
am facut astazi aceasta reteta si mi-a placut atat de mult incat nu cred ca am sa mai cumpar vreodata pate din comert.Gustul este minunat,fin,si pare a fi un preparat pretentios.Te urmaresc de ceva vreme si am facut mai multe retete,dar stand in provincie nu gasesc acele condimente mentionate de tine,totusi retetele au iesit foarte gustoase!!!
June 28th, 2012 at 2:19 pm
[…] impreuna de un an jumate. Relatia a debutat timid. I-am daruit pateul meu extra-fin. El mi-a dat in dar niste cutite. Ne-am fi putut opri acolo. Inainte ca infatuarea aia de moment […]
February 15th, 2014 at 7:49 pm
Daca pui in lapte la fiert si o ceapa intreaga, curatata, si o arunci si pe ea in blender cu ficateii, iar in loc de apa caldutza il mai inmoi cu lapte, nu te mai opreste nimeni din mancat, ever.