rulada de pui cu bacon, branza cheddar si spanac, fiarta in lapte cu mirodenii
Aseara m-am invrednicit in sfarsit sa fac rulada de pui pe care o aveam in plan inca de weekendul trecut. Nu de alta, dar expira doamne-iarta-ma pieptul de pui pe care il cumparasem fix in acest scop. Acuma, rulada de pui am mai facut eu de cateva ori (de exemplu, aici si aici), dar de regula o fierbeam in apa sau o inabuseam la cuptor. De data asta, insa, am fiert-o in lapte. Si mama mama ce-a iesit!
Am inceput cu snopitul in bataie al pieptului de pui de catre Pufix, cat sa devina asa o pleasca lata si groasa cam de un deget. Pe care am sarat-o, am piperat-o si am umplut-o cu felii de bacon, spanac si cheddar. Am rulat frumusel pieptul de pui si l-am legat cu sfoara.
Am scufundat animalul intr-o tigaie cu nitel ulei de masline si l-am rumenit lejer pe toate partile, presarand oleaca de cimbru peste, mai mult de fun asa. Apoi l-am desertat, cu grasime cu tot, intr-o oala mai adanca. Am pus peste el dupa cum urmeaza: doua linguri serioase de boia dulce, piper proaspat macinat, usturoi uscat si oregano. Apoi am turnat in oala, in proportii egale, apa fiarta si lapte si am adaugat boabe de piper rosu si verde, ienibahar si coriandru tot boabe, foi de dafin si nitica sare de mare.
L-am fiert la foc mic, cu capac, pret de o ora jumate or so. Miroase bestial, asa ca daca cumva va e foame cand gatiti chestia asta, o sa fie chinuitor rau sa va invartiti pe langa oala. Dupa ce s-a fiert rulada, am spalat-o sub jet de apa rece (ca o sa vedeti, laptele face asa un fel de spume dezagreabile), am taiat sfoara si am pus rulada intr-o tava cu foarte putina apa pe fund. Am uns carnea cu ulei de masline, am sarat-o si piperat-o si-am bagat-o vreo zece minute la cuptor sa se mai usuce. Apoi am lasat-o sa se raceasca, iar azi dimineata am taiat-o in felii subtiri. Pe care tocmai ce le-am mancat, cu castravete murat, paine de casa si mustar. Pofta buna la mezeluri de casa si un weekend linistit:)
tags: chicken, mezeluri de casa, pui, pui umplut, rulada de pui 19 comments »
November 26th, 2010 at 12:57 pm
Mamaaaaa, ce bine arata. Dar mie mi-e cam lene sa fac din astea…trendy flendy, si mi se pare ca dureazaaaaaa…mai bine cand vin in Ro tu o faci si eu o mananc. How’s that?
November 26th, 2010 at 1:01 pm
pai it’s a deal, throw in niste ciocolate elvetiene si i’m game:))
November 26th, 2010 at 1:07 pm
eu pot sa mananc si rulada, si cioco? 😀
November 26th, 2010 at 1:09 pm
sure mazi, but u gotta get knocked up first:))
November 26th, 2010 at 2:00 pm
Waaaaaw ce bine arata si ce imbietor suna! Treaba asta cu fiertul in lapte este tare interesanta! Musai sa incerc si eu.. si asa lancezeste de ceva vreme un piept de pui la mine-n congelator si n-am avut niciun chef sa-i fac de petrecanie! Acu asta e.. e condamnat sa sfarseasca inecat in lapte! 🙂
November 26th, 2010 at 2:47 pm
ada, fiertul in lapte makes all the difference sa stii:D
November 26th, 2010 at 3:34 pm
OMG, m-ai omorat! Imi ploua in gura ceva de speriat. Musai trebuie sa incerc reteta asta, desi nu am atata incredere in abilitatile mele de bucatareasa ca sa sper ca o sa-mi iasa la fel. Still, a try is worth it 🙂
November 26th, 2010 at 3:37 pm
claudia, nu e greu. dureaza ceva si e bine sa ai ajutor la legat, dar de greu nu-i greu. curaj:D
November 26th, 2010 at 4:22 pm
Ok, ciocolata it is. De care? Cu lapte, neagra, alba, Toblerone? Preferinte, fetele? Si sa-mi fixati o data in calendar 🙂
November 26th, 2010 at 4:46 pm
alba cu alune de padure sau cu lapte si arahide:D
November 26th, 2010 at 5:42 pm
Vreti si bomboane Mozart? Any pregnant woman cravings?
November 26th, 2010 at 10:37 pm
ah nu, nu ne plac alea:)))
November 26th, 2010 at 11:01 pm
Speak for yourself honey. Bomboanele Mozart…music to my tongue 🙂
November 26th, 2010 at 11:29 pm
mkay, so, bianca, mishu are pregnant woman cravings:))
November 28th, 2010 at 11:01 am
Am inteles. Mazi mananca ciocolata? Ca parca citisem eu o data ca nu-i place…sau aia era branza…nu mai tin minte. As aprecia lamuriri 🙂
May 17th, 2013 at 11:52 pm
Pot scurta timpul de fierbere? De ce trebuie fiarta atat de mult?
May 18th, 2013 at 8:02 am
pai ana, daca e cantitate mare de carne si fierbe la foc mic… cam asa vine.
June 5th, 2013 at 9:32 pm
Maslinosule, ce te-am prins si-n reteta asta 🙂
February 11th, 2014 at 2:23 pm
Wow! e perfect pentru mini-petrecerea de 8 ani ai fiica-mii! <3 multumesc!