pranz la taverna sarbului
Sambata – soare, frumos, caldut (all things considered) – vreme taman buna pentru parc. Dar nu oricum si nu cu burta goala. Of course ca trebuia sa mancam ceva bun inainte, ca de unde energie pentru ditamai turul de Muzeul Satului, ce-l aveam eu in plan. Asa ca in urma unei analize rapide a posibilitatilor de mancare around Herastrau (Hard Rock Cafe – mizerii unsuroase si cam de plastic, Ikea – calcare in picioare), a ramas ca ne vedem cu Bursucu la Taverna Sarbului. Foarte foarte frumos la Taverna, personal politicos, masa la geam, scaldata de soare cu dinti, hostesse cu picioare frustrant de lungi, bancomat in holul locantei – ce mai, tot ce trebuie. Dar s-o luam cu inceputul:
Lipie calda, mirosind a cuptor, delicioasa, dar complet nefericita pe post de starter. Noua ne-a cam picat din avion. Chiar si eu, cu tot cu noile mele abilitati fabuloase de ingerare a unor cantitati impresionante de haleala, am reusit sa nu mai pot manca decat o treime din felul doi dupa juma’ de lipie manjita cu toate alea. Adica si anume cu:
… branza picanta
… ceafa afumata
… zacusca.
Dupa cum spuneam mai sus, nush ce pun sarbii in lipii, dar dupa aperitivele astea eram toti trei destul de ghiftuiti asa, drept pentru care nu am mai putut aprecia la justa valoare carnatii de casa, snitelul ne-pane cu sos de lamaie, salata de vinete sau cartofii aurii.
Cu ultimele sfortari am dovedit un cheesecake cam vartos pentru gustul meu, dar mancabil. Nota de plata – usturatoare. La Vulturul as fi mancat probabil o saptamana de banii astia si nici nu mi-ar fi picat greu. Dar las’ ca ne-am dres cu parcul de dupa si in all fairness, atmosfera de amiaza la Taverna e foarte placuta.
November 1st, 2010 at 2:37 pm
ma omori…mi-e dor de taverna 😀
November 1st, 2010 at 2:53 pm
Ah, mi-ai adus aminte de clatitele lor cu sos gros de ou si sampanie, moartea ficatului, dar uf ce bune mai sint….
Si e bunisoara!
Sa va fie de bine!
November 1st, 2010 at 2:55 pm
Zacusca e bunisoara, de ea ziceam, la naiba, de emotie imi inghit cuvinte intregi, e de la pozele astea de dslr, zau!
November 1st, 2010 at 3:14 pm
hehe, da, frumusele, n-am ce zice:)))
November 1st, 2010 at 5:41 pm
hmm,ce e in poza asta ultima, pare ceva piept de pui cu ce sos, sau mi se pare? 🙂
November 1st, 2010 at 5:56 pm
ana, e un snitel de porc cu sos de lamaie. ei zic snitel la carnea batuta, nu neaparat pane.
November 1st, 2010 at 6:14 pm
really? ti-a placut la Taverna? mie mi s-a parut mereu mai nashpa ca la La Mama, iar aia sunt low de tot… anyway, next time vezi ca si Capriciosa e prin zona, plus steak house-ul asta nou, Osho, din Primaverii, unde carnea e minunata iar preturile not so much :))
November 1st, 2010 at 6:29 pm
ah, mie imi place asa ca atmosfera si mancarea e waaay better ca la mama, you’re being too harsh on them. nu exista mai rau ca la mama:p
November 1st, 2010 at 8:10 pm
Si ai cumva reteta acestui sos, pare delicios! Multumesc
November 1st, 2010 at 8:31 pm
sadly, nope. nu am reteta. dar mie mi s-a parut asa un soi de ciulama foarte foarte fina, cu lamaie:)
November 2nd, 2010 at 9:06 am
eu am o mare problema cu taverna: mancarea s-o vrea ea sarbeasca, dar are un gust profund romanesc. n-are nici in clin nici in maneca cu originalul. nici macar pljeskavica: am mancat mai buna pe strada, in Timisoara, of. dar probabil ca ce zic eu nu se pune in contextul de fata, pen’ca io-s sarboaica, si cum gatesc rudele de la Novi Sad, mai rar :))
November 2nd, 2010 at 9:07 am
zacusca aia nu era cumva ajvar? zic si io…
November 2nd, 2010 at 9:08 am
zaz, nush ce zacusca era, dar era bunuta si indeed foarte romaneasca asa la gust.