pranz la taverna sarbului

cheesecake

Sambata – soare, frumos, caldut (all things considered) – vreme taman buna pentru parc. Dar nu oricum si nu cu burta goala. Of course ca trebuia sa mancam ceva bun inainte, ca de unde energie pentru ditamai turul de Muzeul Satului, ce-l aveam eu in plan. Asa ca in urma unei analize rapide a posibilitatilor de mancare around Herastrau (Hard Rock Cafe – mizerii unsuroase si cam de plastic, Ikea – calcare in picioare), a ramas ca ne vedem cu Bursucu la Taverna Sarbului. Foarte foarte frumos la Taverna, personal politicos, masa la geam, scaldata de soare cu dinti, hostesse cu picioare frustrant de lungi, bancomat in holul locantei – ce mai, tot ce trebuie. Dar s-o luam cu inceputul:

lipie

Lipie calda, mirosind a cuptor, delicioasa, dar complet nefericita pe post de starter. Noua ne-a cam picat din avion. Chiar si eu, cu tot cu noile mele abilitati fabuloase de ingerare a unor cantitati impresionante de haleala, am reusit sa nu mai pot manca decat o treime din felul doi dupa juma’ de lipie manjita cu toate alea. Adica si anume cu:

branza picanta

… branza picanta

ceafa afumata

… ceafa afumata

zacusca

… zacusca.

Dupa cum spuneam mai sus, nush ce pun sarbii in lipii, dar dupa aperitivele astea eram toti trei destul de ghiftuiti asa, drept pentru care nu am mai putut aprecia la justa valoare carnatii de casa, snitelul ne-pane cu sos de lamaie, salata de vinete sau cartofii aurii.

carnati de casa

cartofi prajiti

snitel cu sos de lamaie

Cu ultimele sfortari am dovedit un cheesecake cam vartos pentru gustul meu, dar mancabil. Nota de plata – usturatoare. La Vulturul as fi mancat probabil o saptamana de banii astia si nici nu mi-ar fi picat greu. Dar las’ ca ne-am dres cu parcul de dupa si in all fairness, atmosfera de amiaza la Taverna e foarte placuta.

tags: , , 13 comments »

13 Responses to “pranz la taverna sarbului”

  1. andreea

    ma omori…mi-e dor de taverna 😀

  2. ionouka

    Ah, mi-ai adus aminte de clatitele lor cu sos gros de ou si sampanie, moartea ficatului, dar uf ce bune mai sint….

    Si e bunisoara!

    Sa va fie de bine!

  3. ionouka

    Zacusca e bunisoara, de ea ziceam, la naiba, de emotie imi inghit cuvinte intregi, e de la pozele astea de dslr, zau!

  4. cookie

    hehe, da, frumusele, n-am ce zice:)))

  5. Ana

    hmm,ce e in poza asta ultima, pare ceva piept de pui cu ce sos, sau mi se pare? 🙂

  6. cookie

    ana, e un snitel de porc cu sos de lamaie. ei zic snitel la carnea batuta, nu neaparat pane.

  7. Florin

    really? ti-a placut la Taverna? mie mi s-a parut mereu mai nashpa ca la La Mama, iar aia sunt low de tot… anyway, next time vezi ca si Capriciosa e prin zona, plus steak house-ul asta nou, Osho, din Primaverii, unde carnea e minunata iar preturile not so much :))

  8. cookie

    ah, mie imi place asa ca atmosfera si mancarea e waaay better ca la mama, you’re being too harsh on them. nu exista mai rau ca la mama:p

  9. Ana

    Si ai cumva reteta acestui sos, pare delicios! Multumesc

  10. cookie

    sadly, nope. nu am reteta. dar mie mi s-a parut asa un soi de ciulama foarte foarte fina, cu lamaie:)

  11. Zazuza

    eu am o mare problema cu taverna: mancarea s-o vrea ea sarbeasca, dar are un gust profund romanesc. n-are nici in clin nici in maneca cu originalul. nici macar pljeskavica: am mancat mai buna pe strada, in Timisoara, of. dar probabil ca ce zic eu nu se pune in contextul de fata, pen’ca io-s sarboaica, si cum gatesc rudele de la Novi Sad, mai rar :))

  12. Zazuza

    zacusca aia nu era cumva ajvar? zic si io…

  13. powerpuffcookie

    zaz, nush ce zacusca era, dar era bunuta si indeed foarte romaneasca asa la gust.

Back to top