salata rece cu paste
E o zi care inspira mai degraba la supa aburinda decat la salata rece, dar acu’ ce sa facem, daca de asta am avut chef… Pai e simplu: fierbem pastele (scurte) al dente, in apa cu sare. Le balacim in apa rece cand sunt gata, ca sa se desparta frumos. Apoi le toss and turn cu niste ulei de masline, o lingura de pesto, sare si piper. Salata in sine nu se amesteca, asa ca make sure ca pastele sunt drese de condimente si toate cele inainte sa puneti restul ingredientelor, zise si “ce-aveti prin frigider”. De-aici incolo combinatiile sunt infinite. Eu am pus asa: rosii cherry taiate jumatati, o “galusca” de mozzarella in zer (evident, zerul se scurge inainte si branza se taie bucatele mai mici), frunze de valeriana, masline kalamata, muguri de pin prajiti lejer in prealabil, un ou taiat sferturi si 2-3 file-uri de ansoa. As fi vrut sa pun si ardei gras, dar am uitat. La final, sare, piper si gata. O salata numai buna de impachetat pentru un pranz sanatos la birou.
Urmeaza un weekend cu musafir de vaza, pentru care vom gati (sper) un pranz delicios, plus una duminica de facut placinte multe cu mama, sa miroasa frumos in casa si sa zburde nugget de fericire pe dinauntru:)) S-aveti doua zile calde si aromate!
tags: ansoa, lunch, lunch box, muguri de pin, oua, pasta, paste, pesto, pranz, vegetarian 13 comments »
October 8th, 2010 at 10:02 am
I am reading and eating…..eating and reading 🙂 Very yummy!
October 8th, 2010 at 11:02 am
Putem sa nu le balacim in apa ca sa se desparta frumos, e de-ajuns sa punem o lingura de ulei de masline in apa in care fierb.
(Daca le bagam in apa dupa ce le fierbem nu se mai lipeste sosul de ele. Si nu vrem asta…)
October 8th, 2010 at 12:06 pm
jollyca, nu avem sos, e o salata, asa ca de data asta e ok sa le trecem prin apa rece:)
October 8th, 2010 at 12:27 pm
Am mancat si eu de la Mishu, foarte buna.
Saru’ mana pt masa.
October 8th, 2010 at 1:17 pm
publicul cere un raport detaliat despre placintele care se vor intampla duminica. ofcors, dupa ce acestea se vor fi intamplat, caci vrem poze. si nu, nu dupa ce vor fi fost mancate si dovezile existentei lor sterse pana la ultima firimitura 😉
October 8th, 2010 at 2:06 pm
zaz, tintim la placinta cu mere sau tort cu mere sau chec cu mere (oricum ceva cu mere) si la niste chestii bestiale care se cheama arici cu nuca. sper sa reusim:D
October 8th, 2010 at 3:18 pm
@rugina: sa stii ca si colegilor mei le-a placut:)) well, sa ne fie de bine, daca stiam ca e asa un mare succes, faceam mai multa:D
October 8th, 2010 at 3:34 pm
ah si am uitat sa precizez ca am folosit pesto bun, adus de Bibi de la mama lui din Italia:D
October 8th, 2010 at 3:56 pm
Nugget e un rasfatat inca de pe acum 🙂
October 9th, 2010 at 9:26 pm
E una dintre salatele mele preferate! Multumesc!
October 11th, 2010 at 10:21 am
hm, so the pesto was good. I’m glad 🙂
October 11th, 2010 at 10:48 am
daaa, foarte bun:D mai am!
May 12th, 2011 at 2:05 pm
[…] aici inca o salata rece cu paste (remember http://easypeasy.ro/2010/10/salata-rece-cu-paste/). Fussili fierte al dente, racite si tavalite printr-un dressing dintr-o lingura de mustar, o […]