supa de mazare galbena uscata
Am facut duminica o supa tare buna de mazare galbena uscata, cu sunca afumata (bad bad, stiu, dar mai gresim). Ca toate boabele, si mazarea uscata trebuie lasata la inmuiat in apa rece, de preferat peste noapte, sau macar cateva ceasuri. Cand e gata de executat, ne-apucam si calim un morcov si o ceapa rosie, tocate marunt marunt. Cu putin ulei de masline si inabusind cu putina apa.
Adaugam o cana de mazare uscata si cubulete de sunca afumata, amestecam bine, acoperim cu apa si fierbem la foc mic vreme lunga, sa se inmoaie mazarea si sa-si lase sunca gustul. Cand e aproape gata, turnam suc de rosii peste (cam o ceasca, asa) si mai fierbem putin. N-am pus verdeata in supa asta, spre bucuria barbatului casei. M-am gandit ca e o mancare zdravana, de hulpavait cu paine, fara timp de prosteala. Totally not diet, dar asa de buna ca Pufix-the-man a cerut refill. Enjoy!:)
tags: lunch, mazare uscata, pranz, sunca afumata, supa 2 comments »
April 21st, 2010 at 10:29 am
lasa ca merge, uite noi am facut acum cateva zile o mancare de fasole din boabe rosii, exceptionala, dar a doua zi am dat fuga rapid sa iau niste bacon, sa “asortez”, ca parca nu se putea altfel :).
sucul tau de rosii a fost cum? concentrat? de la pulpa de rosii? sau cum?
April 21st, 2010 at 11:08 am
sucul fu facut de mama, din rosii proaspete de gradina:D