supa de mazare galbena uscata

p1130919

Am facut duminica o supa tare buna de mazare galbena uscata, cu sunca afumata (bad bad, stiu, dar mai gresim). Ca toate boabele, si mazarea uscata trebuie lasata la inmuiat in apa rece, de preferat peste noapte, sau macar cateva ceasuri. Cand e gata de executat, ne-apucam si calim un morcov si o ceapa rosie, tocate marunt marunt. Cu putin ulei de masline si inabusind cu putina apa.

p1130871 p1130873

Adaugam o cana de mazare uscata si cubulete de sunca afumata, amestecam bine, acoperim cu apa si fierbem la foc mic vreme lunga, sa se inmoaie mazarea si sa-si lase sunca gustul. Cand e aproape gata, turnam suc de rosii peste (cam o ceasca, asa) si mai fierbem putin. N-am pus verdeata in supa asta, spre bucuria barbatului casei. M-am gandit ca e o mancare zdravana, de hulpavait cu paine, fara timp de prosteala. Totally not diet, dar asa de buna ca Pufix-the-man a cerut refill. Enjoy!:)

tags: , , , , 2 comments »

2 Responses to “supa de mazare galbena uscata”

  1. Cristi

    lasa ca merge, uite noi am facut acum cateva zile o mancare de fasole din boabe rosii, exceptionala, dar a doua zi am dat fuga rapid sa iau niste bacon, sa “asortez”, ca parca nu se putea altfel :).
    sucul tau de rosii a fost cum? concentrat? de la pulpa de rosii? sau cum?

  2. powerpuffcookie

    sucul fu facut de mama, din rosii proaspete de gradina:D

Back to top