vita foarte iute cu ghimbir
In the mood for super-hot, home-made greasy Chinese? I know I am:) Si cum in sfarsit ne-am luat si noi wok, facem vita foarte iute cu ghimbir si legume. Cu wok-ul nu-i asa simplu pe cat pare, vine cu o intreaga lista de instructiuni, nu ma prind daca sunt neaparat pentru intretinerea lui sau ca sa iasa mancarea buna, dar cert e ca sunt atatea lucruri de tinut minte incat ma tem ca nu va avea viata lunga… Chiar si asa, incing uleiul de susan si perpelesc in el o ceapa mica, o radacina (sau e tulpina?!) de ghimbir rasa pe razatoarea mica si doi trei catei de usturoi pisati. Apoi adaug carnea de vita care a fost pre-fiarta in oala sub presiune asa, cat sa fie moale. Amestec in draci. Adaug cartofi si morcovi taiati bastonase foarte subtiri si amestec some more. Ardei iute tocat, mix de condimente chinezesti five-spice si sos de soia. Si, desigur, indemanare la manuit wok-ul. Eu m-am multumit sa ma uit la el si sa-l pocnesc delicat cu lingura de lemn, as in good wok, goooood wok. Auzisem ca scoate flacari si face urat, dar n-a fost cazul. All in all, foarte bun, a little bit on the fat side, dar iutelea compenseaza pentru ca manaci putin si te saturi repede. Cu ocazia asta mi-am adus aminte ca ar trebui sa gatesc cu ghimbir mai des.
tags: ghimbir, mancare chinezeasca, vita 5 comments »
February 23rd, 2010 at 12:09 pm
I looooove ghimbir, in special murat! E foarte refreshing si bun pentru sanatate, in combinatie cu mierea eu zic ca alunga raceala in timp record 😀
February 23rd, 2010 at 12:58 pm
vai, eu murat nu pot deloc, nu am ajuns ca sa zic asa pe culmile ghimbirului:))
February 24th, 2010 at 1:47 am
i love ghimbir too, acum merg pe varianta praf care e mult mai usor de folosit. also f bun in green smoothies :)))
February 24th, 2010 at 9:15 am
mda, ghimbir
just don’t over do it cum au facut altii :p
February 24th, 2010 at 9:17 am
ghimbir rulz! i sa il incercati si in varza rosie oparita – o sa pun curand pe blog.