peste alb cu sos de rosii si chorizo
Incepusem sa scriu altceva si pe urma, cum sar eu de la una la alta, am vazut pe feisbuc, via Adi Hadean, o trimitere la un articol din Jurnalul National. Se cheama Obscenitatea culinara. Si I suppose ca o sa faca ceva trafic pe site-ul Jurnalului, pentru ca e de-o idiotenie absolut virala. N-am sa vorbesc foarte mult despre asta, dar am sa ma bucur imediat de acest reminder (ipocrit si jenant in micimea si lipsa lui de integritate jurnalistica) ca viata mea este just a little bit happier pentru simplul fapt ca I love food. Da, I LOVE LOVE LOVE food si am numai respect fata de toti oamenii care inteleg si dau mai departe fericirea gastronomica, din farfurie in farfurie, cu drag. Cu drag pentru voi astazi: peste alb cu sos de rosii si chorizo. Sfideaza iarna si pe Luiza Moldovan, semnatara articolului din Jurnalul.
Baza e simpla: file de peste alb (salau, cod sau whatever else you like), facut la aburi impreuna cu ceva fasole verde congelata. The fun part este sosul, care da un gust grozav acestui otherwise dull fel de mancare. Pentru el aveti nevoie de chorizo, usturoi, ardei iute, ardei gras in trei culori si suc de rosii bun si dulce. Ingredientele pentru sos (mai putin sucul de rosii), se calesc in putin ulei de masline si se sting cu apa. Se lasa la foc mic cca 10 minute, pana cand ardeiul este moale, dar nu flescait. Se adauga sucul de rosii, piper si sare dupa gust. Se mai fierbe nitel si apoi se toarna fierbinte peste peste si fasole. Este delicios, va zic, abia astept sa-l incerc si pe paste. Enjoy!
tags: dinner, fish, peste, rosii 13 comments »
February 19th, 2010 at 9:58 am
incredibil! nu, de fapt, patetic! articolul imi aduce – desi comparatia este grosolana – cu apologia parului pe picioare la femei. domnita respectiva ori scrie la comanda (dar atunci de ce nu scrie totusi ceva frumos?), ori e frustrata pana la culme, de diete & the like. zic ca n-are rost sa ne bagam in trocul ei. sa ramana ea ca o iasca si sa salveze ea lumea…
February 19th, 2010 at 10:02 am
Honey, de ce nu mi-ai spus ca ce mi-ai pus in farfurie ai furat de la orfelinat, huh?
February 19th, 2010 at 10:51 am
dear, scoate linkul catre mizerie, ca nu merita. madam aia e o frustrata care scrie numai prostii, indiferent de subiect, e un troll de presa jenant.
February 19th, 2010 at 11:49 am
Zazuza: eu nu cred ca-i frustrata in niciun caz de diete, ci de faptul ca nu stie sa gateasca [nu ca eu as sti, noroc cu internetul care ma invata :))] si probabil i-a cerut barbat-su sa invete sau ceva asemanator =)). anyway, penal.
February 19th, 2010 at 9:07 pm
articolul ala este absurd. sunt curioasa ce mananca luiza moldovan, autoarea.
m`am uitat si pe alte articole ale ei in care isi bate joc gratuit de lucruri normale dar asta cu mancarea e prea de tot.
ma intreb daca citeste comentariile la articole, ar trebui sa se lase de meserie si sa nu mai atinga o tastatura in veci.
February 19th, 2010 at 11:14 pm
am citit articolul pe diagonala, nu merita sa-i acord mai mult de doua minute din timpul meu…PENIBIL.
tomorrow i’ll celebrate food by making le ostropel a la easypeasy!!
keep your fingers crossed! 🙂
February 20th, 2010 at 2:03 pm
Am citit articolul cand a aparut si l-am recitit acum. Persoana care l-a scris imi pare a fi genul care dimineata bea doar cafea, iar la restaurant nu comanda decat ceea ce stie: snitele sau ceafa insotite de cartofi prajiti.
Asta daca mananca, pentru ca trag concluzia ca doar cuvantul mancare ii provoaca repulsie.
🙂
February 24th, 2010 at 12:03 am
Articolul e jenibil, ca sa citez…nici nu mai stiu pe cine citez, expresia e deja folclor 🙂 Minunatul sos pentru peste si paste poate fi stins cu vin alb in loc de apa; trust me, am incercat si nivelul de yummmz este catre 20. Din 10, evident :))
February 24th, 2010 at 7:05 pm
Si iata cum se duse in ma-sa frumusete de cina absolut dietetica dupa ce-o porcisi matale cu chorizo! 🙂 Good to know. Voi incerca, revin cu feedback.
@doina Toate cel bune pe lumea asta sunt stinse (si aprinse) cu ceva alcoolizate.
March 4th, 2010 at 2:53 pm
[…] pe cel preparat la aburi si doar daca vine cu ceva cu gust puternic langa (cum a fost de exemplu sosul cu chorizo), in schimb imi plac retetele de tocanita iute cu peste si cele cu peste copt sau prajit cu […]
March 20th, 2010 at 2:30 pm
[…] ceva vreme am facut un sos grozav de bun pentru un peste alb si l-am pus imediat pe lista de must do it again. Si cum incepusem aseara sa […]
March 21st, 2010 at 2:11 am
[…] ceva vreme am facut un sos grozav de bun pentru un peste alb si l-am pus imediat pe lista de must do it again. Si cum incepusem aseara sa […]
March 21st, 2010 at 4:06 am
[…] ceva vreme am facut un sos grozav de bun pentru un peste alb si l-am pus imediat pe lista de must do it again. Si cum incepusem aseara sa […]