prajitura cu vin si scortisoara a emiliei

Back by popular demand si din pacate pictureless (long story, new laptop:p), prajitura Emiliei se intoarce! Pentru ca e indeed una din cele mai gustoase prajituri de casa si pentru ca multi dintre voi vor sa stie cum se face, am rugat-o pe Emili sa ne mai dea odata reteta. Si iata:

  • 300g zahar
  • 300g faina
  • 200g unt
  • 2 ciocolate cu lapte rase
  • 4 oua
  • cacao si scortisoara dupa gust
  • 1 cana de vin rosu

Pe principiul, foarte sanatos dealtfel, “mix everything together”, aceasta delicioasa prajitura porneste cu ouale batute separat (intai albusul cu zaharul) si se termina cu vinul si scortisoara, care se adauga exact inainte sa dam prajitura la cuptor pentru a nu se risipi aromele.  Nu va speriati daca nu creste, din cauza, sau mai bine zis, datorita ciocolatei si vinului, aceasta brownie are o consistenta moale si umeda mai degraba decat una inecacioasa ca de pandispan. Sounds easy enough! Enjoy!

tags: , 12 comments »

12 Responses to “prajitura cu vin si scortisoara a emiliei”

  1. Robert

    Sunt un pic nemultumit de descrierea procesului, adica nu pot sa ma apuc sa o fac doar pe principiul “incepi cu albusurile si termini cu vinul”. Pentru cineva care a facut o singura prajitura (ever) poate detaliem si ma lamuresc si eu.

  2. powerpuffcookie

    Dear, pentru tine special:))
    Se bat albusurile spuma cu mixerul sau cu telul, depends on how handy u are. Cand sunt asa fluffy se adauga zaharul si se bate in continuarea compozitia pana e tare tare. Apoi se adauga galbenusurile, batand in continuu. Next se incorporeaza untul si faina, batand bine cu mixerul. Apoi ciocolata rasa, cacao dupa gust, scortisoara si la urma vinul. Compozitia astfel rezultata se rastoarna in tava unsa si pudrata cu faina sau tapetata cu hartie de copt. Se coace la foc media cca 30 de minute, desi, given multitudinea de cuptoare cu personalitate proprie, I’d say have a look at it every now and then, verifica daca s-a copt miezul cu o scobitoare. Cam asa. Better?:D

  3. Oana

    Conteaza daca vinul e sec, demidulce, dulce?

  4. powerpuffcookie

    nu cred, important e sa fie rosu.

  5. emili

    nu conteaza cum e vinul, important e sa iti placa tie. If u fancy vinurile dulci, atunci go for it. Daca nu, incearca cu sec 😉

  6. emili

    multumesc pentru reclama, Ana 🙂

  7. powerpuffcookie

    ahahahah, nu accept multumiri cu vorbe, bake baby, bake:))

  8. Robert

    @ powerpuffcookie – pai e way better, desi nu inteleg de ce se presupune ca ar trebui stiute toate aceste lucruri. Va multumesc la amandoua 🙂

  9. powerpuffcookie

    pai nu se presupune nimic, se presupune doar ca i can be lazy-ass onb my blog:)))

  10. Ovidiu

    Romgleza all the way ! 😀

  11. siginutz

    prietena mea kzarinne a facut praji asta dupa reteta ta, a iesit asa buna ca acum eu stau cu laptopul in bucatarie asteptand sa vad ce-am facut, ca io le-am pus in doua transe si le-am bagat mixer :)) No acu sa vedem. am pus un pic de praf de copt. ok, nu un pic, aproape un pliculet. pff.. o sa vedem 😛

  12. ruxa

    bucată de cake! :)))

Back to top