pui la cuptor cu terina de mamaliga si legume
Mancare romaneasca with a twist: pui copt in vas roman (uns cu ulei de masline si boia, presarat cu mirodenii, usturoi pisat si sare grunjoasa, ca de obicei:) si terina de mamaliguta cu legume. Despre pui nu va mai povestesc, ca e usurel rau. Dar despre mamaliga trebuia musai sa va zic. Am gasit reteta intr-o carte de bucate all veggie si mi s-a parut senzationala. Se intampla asa:
Intai se calesc legumele in tigaie, cu un strop de ulei de masline. Ne trebuie ardei capia rosu, dovlecel taiat bastonase, vinete, ciuperci si, daca va place, broccoli. Dupa ce s-au inabusit bine legumele, le dregem cu sare si piper si le punem deoparte. Pregatim o mamaliga moale si incorporam in ea legumele calite. Puteti adauga doua-trei linguri de parmezan ras. Amestecul astfel obtinut se toarna intr-o forma de cozonac si se lasa la racit. Dupa o zi la frigider, se taie felii si se mananca pe post de garnitura. Feliile de mamaliga pot fi incalzite pe grill. Mi se pare asa un fel simplu si plin de imaginatie incat mi-e ciuda ca nu m-am gandit eu la asta:))
tags: mamaliga, pui 7 comments »
September 16th, 2009 at 12:14 pm
asta cu terina de mamaliga si legume e ge-ni-a-la! trebuie sa incerc!
September 16th, 2009 at 12:27 pm
trebuie ca e geniala daca te-a scos din barlog!:D ce faci zuza? unde eeeesti?
September 19th, 2009 at 2:39 pm
am fost 7 saptamani in Austria, acum m-am intors si sufar :)). m-as cam apuca iar de Mado, stii tu, poate mai scriem ceva :)), ca sa mai uit de amaraciune, pana plec inapoi :D. pupici!
September 22nd, 2009 at 2:04 pm
Pentru un oarecare motiv am o reactie ciudata cand e vb de mamaliga cu legume chiar daca sunt ele un pic calite. Suna foarte interesant checul tau de legume, dar mi-e teama ca nu ma impac cu gustul. Singurele legume pe care le pot manca cu mamaliga sunt ardeii copti, in salata(doar cu ulei,otet) si ceapa/usturoi, in caz ca manc slana si atunci de preferat e sa fie mamaliga tare si rece. O fi defect de copil crescut la tara?
October 14th, 2009 at 10:05 am
mi a trezit interesul aceasta terina de mamaliga..chiar e atat de delicioasa?
October 14th, 2009 at 12:12 pm
@mon: there’s only one way to find out:D
March 13th, 2014 at 11:42 am
geniala terina de mamaliga! a fost pe post de cina aseara si cu greu au ramas doua feliute pentru pachetelul de astazi. am adaptat-o putin la ce aveam prin frigider: ciuperci, ardei, branza de oaie, carnati afumati home-made, rosii uscate tot home-made si o tona de patrunjel. delicios! saru-mana pentru masa, cookie!