pui provensal
v-am ramas datoare cu reteta de pui provensal. e basically o tocana cu zeama, la cuptor. cu pui uns cu boia si ulei de masline, cartofi noi, morcovi, vinete, ciuperci, ardei gras, ceapa verde, usturoi, ardei iute, rosii, marar si patrunjel. afara de rosii, care se adauga pe la jumate, totul se pune in tava de la inceput. important e ca mancarea noastra sa aiba destul lichid, nu e o tocana scazuta. daca e nevoie, mai completati cu zeama.
se serveste fierbinte, dar merge si reincalzit! si e bun de tot cu mamaliga, dar eu n-am avut, pentru ca mi-a fost asa de lene dupa ce-am gatit doua zile in continuu, ca am zis pas! anyway, a fost grozav de bun i tell you, si easy peasy de facut:) singurul defect al puiului provensal e ca e french. si nu stiu daca am apucat sa va zi: i hate the french! there, i said it!:P
tags: main course, pui, tocana 4 comments »
May 29th, 2009 at 5:26 am
I hate the french too, dar la mancare sunt totusi greu de intrecut francezii. Mai ales cei din Provence 🙂
Sunt bine reteta ta, cred ca o s-o incerc si eu.
May 30th, 2009 at 9:06 am
aoleu, acuma sunt la dieta :))
January 2nd, 2012 at 9:00 pm
Cineva participa la un concurs cu aceasta reteta http://www.facebook.com/photo.php?fbid=178586392239972&set=a.176910792407532.34719.124685624296716&type=3&theater
January 2nd, 2012 at 9:06 pm
of. da. ca participa cu reteta, asta nu-i problema. dar e luata poza ca atare…