reteta easypeasy: tocana de legume
asta-i ceva asa de bun si simplu ca aproape ca-mi vine s-o pun la retetele mele favorite;) e o tocana dulce de primavara, pe care o mancam cu pui rumenit in cuptor la foc foarte mic.
avem nevoie de morcovi si praz in rondele groase, un dovlecel, o legatura de ceapa verde, o mana de patrunjel si ciuperci de padure. condimentam cu cimbru proaspat, rozmarin, foi de dafin. ne-ar mai trebui si niste unt, pentru savoare.
toate astea se calesc in craticioara si se fierb mocnit pana se inmoaie.
bun. acum puiul. pentru ce facem noi aici, ne trebuie un piept de pui intreg, cu oasele si pielea la el. infigem in el buruieni proaspete, il ungem cu ulei de masline, il presaram cu sare grunjoasa, il punem in tava cu apa si putin ulei si uitam de el circa 2h in cuptor, la temperatura mica. din cand in cand il mai ungem cu zeama, ca sa nu se usuce.
cand puiul e gata, transam elegant si servim cu tocana careia i-am lasat sos fin de unt fara zgarcenie:) bin apetit!
tags: legume, pui, reteta easypeasy, tocana 3 comments »
April 16th, 2009 at 8:30 pm
this looks scrumptious.
da’ de unde ziceai ca iei ciupercile de padure? :-/
April 17th, 2009 at 12:12 am
pai de la metro, congelate. dar altfel, foarte bune!
April 17th, 2009 at 8:04 am
arata fenomenal! incercam si noi in vikendul asta :)! azi avem programata paella – specialitatea LUI, a MEA e sa ma indop :))!